Heideboerderij Boerderijdieren Asperges Picknickweide Landgoed Educatie Ontvangstruimte

Heideboerderij

Heideboerderij


De heideboerderij is boeren zoals vroeger. Heideschapen grazen op de heide, samen met de schaapsherder. 's Nachts komen ze thuis in de potstal. De mest uit de potstal gebruikt de boer voor zijn akker. Daar teelt hij graan en andere gewassen. De heideschapen krijgen daar veevoer van in de winter. En je kunt zelf in de herberg en de winkel proeven van stoofschotels en ander lekkers van de heideboerderij.


We laten op ons erf zien hoe de heideboerderij in elkaar steekt. Maar je kunt ook op pad. Met de schaapherder of de boswachter, bijvoorbeeld. Heb je zelf een idee om te komen doen, laat het ons weten.


In de heideboerderij werken boeren en natuurbeheerders samen aan het heidelandschap. Onze partners zijn Landgoed De Utrecht, Brabants Landschap en diverse boeren in de buurt.


Meer informatie over de heideboerderij bekijk de video of bezoek de website van de heideboerderij.

https://heideboerderij.nl/


Kempische heideschapen


Het hele jaar lopen er Kempische heideschapen op het erf. Het zijn statige schapen met lange benen en rug en een donkere kop. Heideschapen grazen op de heidevelden in de buurt en helpen zo mee aan het natuurbeheer. Kom kijken in het voorjaar als de lammetjes worden geboren. In juni worden de schapen geschoren. In de herberg en de winkel zijn allerlei schapenzaken en lekkere dingen te koop.