Musea Attractieparken Dierentuinen Openluchtmusea & parken Evenementen

Omgeving

De Kempen: van bovenaf gezien een bonte lappendeken van weilanden, bospartijen, zandverstuivingen en heidegebieden onderbroken door pittoreske dorpen. Met elkaar verbonden door unieke met kasseien geplaveide hoofdwegen, kronkelende landweggetjes en meanderende riviertjes.FILMPJE OVER DE BUITENMAN IN DE KEMPEN.

Zoals je in dit filmpje ziet ligt onze boerderij 'de Buitenman' midden in deze schilderachtige streek. Omringd door een bosrijk gebied: 'Landgoed de Utrecht', 2600 ha groot en van bijzondere natuurhistorische waarde.
Dit is het land waar wandelpaden van herberg naar herberg gaan: van met veel legendes omringd
'In den Bockenreijder' op Dun, naar het in het óude gehucht 't Wellenseind gelegen Landhoeve Herberg
'De Buitenman, of D'n Brandtoren op de 'Peelse Heide' en taverne 'Het Jachthuis' over de grens in Poppel.
Etablissementen waar men zich in een tijd waant van een eeuw terug.

Een uitgestrekt park op het landgoed tegenover hotel-restaurant 't Rustoord (vroeger een vakantie- en herstellingsoord voor werknemers van gelijknamige verzekeringsmaatschappij) bevat een aantal opmerkelijke bomen en een grote vijver.
Nabij vindt u een bijzondere brandtoren met houtvesterwoningen, en over het gehele landgoed komt u her en der de oude pachthoeves tegen. Landgoed De Utrecht is niet alleen uit natuurhistorisch oogpunt een absolute blikvanger, ook in recreatief opzicht geniet het een bijzondere reputatie. Voor liefhebbers van boswandelingen en fietstochten is de omgeving met tientallen kilometers aan uitgezette routes bijna een paradijs. Een wandeling of fietstocht langs de omvangrijke wondermooie vennen De Flaes en Het Goor of over de Mispeleindse, Neterselse en Wellenseindse Heide is een aanrader voor iedereen. Het gebied is rijk aan flora en fauna en een broedplaats voor veel zeldzame vogels.
Belangrijke delen van landgoed De Utrecht hebben inmiddels de status beschermd gebied gekregen.

De gezellige en vaak druk bezochte terrasjes, evenementen en markten in de regio staan in schril contrast met de serene rust die u vindt in de prachtige natuur of bij een van de kleine oude kapelletjes.
Drie 'trekkers' zijn de pittoreske plaatsjes Hilvarenbeek, Eersel en Oirschot waarvan de dorpskernen
een beschermd monument zijn. Wanneer u er rondloopt begrijpt u waarom…

Aan de rand van de 'groene' Kempen liggen Eindhoven en Tilburg, jonge dynamische steden met een moderne uitstraling en een warm, Brabants hart. Met het grote overdekte winkelcentrum de 'Heuvel Galerie' in Eindhoven en de 'Emma Passage' in Tilburg zijn het 'shopping' steden bij uitstek.
Net over de grens ga je in Belgie naar de vlaamse Kempen met z´n hoofsteden Turnhout en Antwerpen, waar je kan proeven van het bourgondische leven van de nederlanden

De Kempenaar staat voor de 'Contente Mens', die nog ongedwongen geniet van het dagelijkse leven
en alle mooie dingen om hem heen. De Kempenaar is terecht trots op zijn streek en wil die trots graag
met u delen. U bent dan ook van harte welkom.